Svjetski dan ženstvenosti

Pozivnica da proslavite svoju ženstvenu, strasnu i zabavnu prirodu

Pridružite se proslavi 24.06.2011. sa ženama iz preko 12 zemalja.

Zašto je potreban Svjetski dan ženstvenosti?

To je prilika da preobrazimo sebe i svijet koji nas okružuje kroz prihvaćanje i slavljenje snage koju nam daje ženstvenost, u suprotnosti s korištenjem muškog načina prikazivanja sebe kao snažne. To je otkriće, priznanje i proslava da svaka od nas osjeti i doživi na individualan način istinsku ženu u sebi  bez obzira na očekivanja okoline.
Iako je proslava ovog dana usmjerena prema ženama, nije isključiva, pa je dobrodošla podrška i sudjelovanje muškaraca i djece.
Vjerujemo da će prihvaćanje i slavljenje ženstvenosti od strane žena i šire zajednice doprinijeti smanjenju eksploatacije žena i djece širom svijeta.
 
Plan nam je da se događanja održavaju svake godine i da se odvijaju u najmanje 12 zemalja u 2011., s ciljem da se u 2012. kroz događanja prikupljaju sredstva za organizacije koje se bore protiv trgovanja ženama i djecom.

Tko je glavna inicijatorica?

Zoe Charles je osnivačica škole burleske The Cheek of It! u Londonu, burleskna performerica i savjetnica za ženstvenost (femininity coach).
Od kad je 2007 pokrenula ‘The Cheek of It!’ obučila je preko 600 žena svake godine s 2 cilja:
   - da se žene zabave i uživaju u svojoj čarobnoj prirodi, bez obzira na građu i stas
   - da ih nauči umjetnosti burleske na profesionalnoj razini ako se odluče nastupati.
Članice njezine trupe vode satove u Londonu i diljem Velike Britanije, Španjolske, Hrvatske, Srbije i Amerike.
 
Iskustvo je pokazalo da ako se ženama pruži mogućnost da se zabave i da same sebe doživljavaju kao 'krasne, slasne i strasne' žene, donosi velike dobrobiti na svim poljima njihovog života – samosvijesti, samopouzdanju, prihvaćanju vlastitog tijela, karijeri, odnosu s partnerom, prijateljima i obitelji.
Svjetski dan ženstvenosti nije isključivo burleskno događanje, ali je jedan od oblika izražavanje ženstvenosti i za mene osobno jedno od ključnih.
~ Zoe Charle
s

Tko je hrvatska inicijatorica?

Ivana Medvedec, jedna je od osnivačica Društva oaza tolerancije , učiteljica i plesačica orijentalnih plesova, ponosno se izjašnjava kao feministica i neumorno istražuje sve što ima veze za ženama.
Kroz njezine tečajeve su od 2003. prošle brojne žene kojima je kroz čari trbušnog plesa, približila njihovo tijelo, pomogla im da otkriju skrivene potencijale i dala priliku da istražuju svoju žensku stranu.