O tečaju

Orijentalni ples, na zapadu poznatiji kao trbušni ples, star tisuće godina i vjerojatno najstariji oblik plesa, nastao je iz kombinacije kultova plodnosti i štovanja velike božice, vjerskih rituala, magijskih i folklornih plesova.
Razni oblici orijentalnog plesa važan su dio kulture i tradicije zemalja Bliskog Istoka, Sjeverne Afrike i Balkana, dok su ga na Zapadu žene prihvatile kao oblik rekreacije, puta prema ozdravljenju i otkrivanju vlastite ženstvenosti.
Osnova tečaja je klasični orijentalni ples, a s vremenom se upoznajemo s različitim stilovima, folklorima i rekvizitima.

Dobrobiti orijentalnog plesa
Pokreti orijentalnog plesa prilagođeni su svakoj ženi, bez obzira na dob, fizionomiju ili fizičku pripremljenost.
Na fizičkom nivou, ples pomaže iscjeljivanju ženskih organa (PMS, bolne menstruacije, problemi u menopauzi), dok na psihičkom planu pomaže prihvaćanju vlastitog tijela,  razvijanju samopouzdanja, potiče kreativnost i radost.

Kako izgleda tečaj
Svaki sat se sastoji od zagrijavanja, učenja novih i/ili ponavljanja već naučenih pokreta. Plesne pokrete koristimo za razgibavanje i jačanje tijela, poboljšanje koordinacije i ravnoteže, osvještavanje tijela i blokada kroz pokret.
Pokrete spajamo u kombinacije, a kombinacije u koreografije, ali ostavljamo i dovoljno vremena za vlastitu ekspresiju kroz plesnu improvizaciju.
Osim plesa, koristimo se i raznim metodama za osvještavanje tijela kao što je npr. Franklin metoda, te brojne igre kojima potičemo razvoj kreativnosti, istraživanje sebe i komunikaciju u grupi.
Ali prvenstveno ćemo se zabaviti i opustiti kroz ples.

 

Moja želja je da razvijete osobni pristup plesu - ja vas učim abecedi a vi stvarate svoj ples iz 1001 noći ...

I još ...

  • grupe su male da bi se osigurao individualni pristup i kontinuirano praćenje napretka
  • iza sebe imam višegodišnje iskustvo plesa i vođenja tečajeva, te se kontinuirano educiram
  • tokom godina sam razvila metodologiju podučavanja koju primjenjujem uz puno strpljenja, mašte i humora