Napokon smo upoznale svoje trbušne mišiće ...

... i iako nisu vidljivi od prve.

Mi smo već veliki dio naučile na satovima, ali otkako razmišljam o radu trbušnjaka (npr. hodanje po stepenicama) imam i manje bolova u leđima i ljepše hodam i sjedim.
M.O., 07/2010

Hvala ti za jučerašnju radionicu, stvarno sam uživala…
Sad znam da imam negdje duboko u sebi mišiće za koje sam mislila da više ne postoje Smile
A danas me podsjećaju na to da su jučer ipak nešto radili haha
A.M., 07/2010

Šaljem šalabahter dalje frendicama da i one skuže dobrobiti jakih trbušnjaka za zdravlje, a ne samo za eliminiranje škembice.
A.Š., 07/2010

Bavila sam se do sada raznim sportovima (aerobik, plivanje, borilačke vještine, fitness, rukomet....) i činjenica je da niti jedan od sportova, koliko se god koncentrirali na odredjene dijelove tijela, nije u potpunosti prilagodjen ženskom tijelu kao sto je to orijentalni ples.
Vidjela si uostalom i odličan odaziv na ovu radionicu o trbušnjacima na kojoj smo,doduše, radile uglavnom vježbe koje radimo i na satu, ali ovako koncentrirano je stvarno dobra stvar i koristan podsjetnik što sve možemo i doma napraviti kad nađemo vremena.
Prije par godina sam razgovarala s prijateljem, inace difovcem i odlicnim fitness instruktorom, koji mi osim onih par klasičnih vježbi za trbušnjake nije znao objasniti što još napraviti a da je prilagođeno ženskom tijelu, a ne nužno stvaranju pločica i bildanju. I upravo je tu odjednom "uskočio" orijentalni ples i riješio moju dugogodišnju dilemu po tom pitanju.
I tu je sada upravo onaj osječaj o kojem pričas - da hodaš po cesti i osječaš da hodaš dobro, da ti je tijelo napokon posloženo onako kako treba.
Do toga se naravno ne dolazi preko noći, ali je definitivno vrijedno truda i vježbanja, tako da se veselim svakom novom satu i plesnom iskustvu.
S.H., 07/2010